Mijn titel
show-room-1

CREATE YOUR FASHION SUIT

De collecties van Femmes du Sud staan voor kwaliteit, persoonlijk, vrouwelijk, kracht en eenvoud. Met een paar items creëer je met gemak veel verschillende stijlen en draagmomenten. Duurzaamheid en vakmanschap zijn vanzelfsprekende onderdelen van wie we zijn. Sinds 2019 hebben we een business collectie, een serie blazers en broeken in de mooiste kwaliteit Italiaanse woolblend. We merken dat deze collectie niet alleen door business vrouwen wordt gedragen maar juist ook door fashion liefhebbers.

Daarom kwamen we op het idee om (aankomende) fashion designers te vragen om onze suit opnieuw ‘uit te vinden’. Hoe zouden zij dit pak hervormen, restylen, aanpassen etc. We zijn dus op zoek naar (aankomend) fashion designers – studenten van de Amfi, ArtEZ of kunstacademie – die onze suit willen restylen op hun manier. Toevoegen of weglaten, alles mag als het maar draagbaar is en in productie genomen kan worden. What’s your style?

AND THEN WHAT?

Wanneer je bent uitgekozen, word je uitgenodigd in onze showroom om een suit naar keuze op te halen. Je kunt kiezen uit 2 blazers in 4 kleuren en 2 soorten broeken in 4 kleuren. Je krijgt ook extra stof om mee te werken. Deze stof kan gebruikt worden om kleine en grote veranderingen mee aan te brengen. Hoe ziet jouw ideale fashion suit eruit? 

AND THE WINNER IS….

Gezien het een commercieel ontwerp moet zijn, bestaat de jury uit 40 retailers in het midden/hoog segment. Dit zijn onze verkooppunten waar het winnende ontwerp straks in de winkel komt te hangen.

Het winnende ontwerp zal met onze nieuwe SS21 collectie in productie genomen worden. De ontwerper krijgt een speciale naam tag in haar of zijn ontwerp. Ook is er een professionele fotoshoot met modellen in het winnende ontwerp. Daarnaast willen we graag onderzoeken of er een toekomstige samenwerking mogelijk is bij Femmes du Sud.

JOIN THE CONTEST

Wil je meedoen, stuur dan je motivatie + relevante portfolio naar karin@femmesdusud.nl. De inschrijving loopt tot 15 juni.

We kiezen 3 studenten die 4 weken de tijd krijgen om hun ontwerp te maken. Het is de bedoeling dat je een vlog bijhoudt van het creatieve proces. Op 15 juli worden de ontwerpen voorgelegd aan een vakjury. Deze kiezen het winnende ontwerp.

Heb je vragen, bel dan even met Karin (06 51266924) of mail ons.

Start typing and press Enter to search

Open chat
Heb je hulp nodig?
Hi, kunnen we je helpen?
Powered by