WIE WE ZIJN

Je begint niet elke dag zomaar een nieuw label. Natuurlijk houden wij zelf ook van mode. Meer nog houden we van mooie stoffen, met zorg gemaakte stukken die jarenlang deel uit maken van een garderobe. Tijdloze stukken die ook modisch mogen of kunnen zijn, maar klakkeloos met trends meelopen doen we niet. We geloven heilig in een 10 pieces wardrobe. Ook als dat stiekem 30 stuks zijn.

Annemiek werkte jarenlang in de mode, Karin heeft een sterke commerciële drive, samen zijn we sinds 2012 Femmes du Sud: een sterk groeiend label met een heel eigen visie en verhaal. Met z’n tweeën doen we alles zelf: we ontwikkelen de kleuren, bepalen het silhouet, praten met de leveranciers met wie we werken en gaan natuurlijk een paar keer per jaar op reis. Want inspiratie doe je niet alleen op tijdens de modebeurzen maar vooral buiten je comfort zone.

WAT WE MAKEN

Ons label staat voor vrouwelijke items met een luxe uitstraling die stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn. We laten alles maken van natuurlijke, zachte materialen zoals prachtige wol uit Italië en zijde uit Turkije. Met oog voor details die het verschil maken en heel veel liefde voor eerlijk vakmanschap en handwerk uit Europa. Je bent zo goed als je laatste collectie, zeggen we altijd, reden voor ons om hard te werken en elke keer nóg mooiere items te ontwikkelen. Twee keer per jaar brengen we een nieuwe collectie, elk bestaande uit zo’n veertig stijlen, die allemaal aansluiten bij de voorgaande collecties.

20190617_femmesdvusud_aw20_c_09_1354
20190617_femmesdvusud_aw20_c_08_1223

WIJ HOUDEN NIET VAN HOKJES

Voor wie maken jullie die items nou, wordt ons nogal eens gevraagd. Voor onszelf, zeiden we in het begin. Maar vooral ook voor al die andere drukbezette, hardwerkende vrouwen die er elke dag geweldig uit willen zien én geen tijd hebben om daar lang over na te denken. Vrouwen die begrijpen dat het zinniger is een paar keer per jaar iets meer geld uit te geven aan onze items dan allerlei goedkope fashion aan te schaffen. Die, net als wij, geloven in een stevige basiscollectie waarmee je altijd goed voor de dag komt. Of dat nou een vrouw van onder de 20 is of boven de 60, dat maakt ons niet zoveel uit.

WIJ ZIJN BETROKKEN

Ja, dat zegt natuurlijk iedereen. Maar wij zijn het gewoon echt. Betrokken bij de ateliers waarmee we werken. Gelukkig hebben we geen grote Femmes du Sud fabriek aan het andere eind van de wereld. Onze zijde en andere stoffen komen bijna allemaal uit Turkije, de wol komt uit Italië en we werken nauw samen met een breifabriek in Nederland, een prachtig familiebedrijf dat precies begrijpt wat wij willen.

We geloven heilig in duurzaamheid, maar dat woord is zo beladen. Voor ons is duurzaam dat we in Europa produceren, dat onze kleding lang mee gaat, dat we klanten hebben die een gat in een vest zelf gerepareerd hebben met een strengetje wol van de oorspronkelijke leverancier. Daar zijn we trots op.

0

Start typing and press Enter to search